Cara Nak Cara Nak Buat Kek Batik Biskut Marie

Sediakan loyang yang dah siap dilapik dengan parchment paper dan tuangkan adunan di dalamnya. Setelah cair masukkan susu milo sedikit demi sediki gaul hingga sebati masukkan juga serbuk koko.


Pin On Malay Recipes

Apabila mentega telah separa cair tutup api.

. Guna kuali supaya senang nak kaup balik. Dalam periuk campurkan koko. Jika tanpa telur pula salutan coklat akan sedikit melekat perlu disimpan dalam peti ais barulah boleh potong.

12 cawan susu pekat kalau tak nak manis 14 cawan 12 cawan tepung kastard. Kalau resepi kek batik yang ada telur salutannya agak kenyal dan tidak melekat. Senangkan resepi kek batik versi biskut jejari ni.

1 bungkus 350g biskut marie. Tapi seperti biasalah mat dah derhakakan sikit jangan tatau bukan apa mat buat 12 dari resipi asal dan guna bahan yang ada di rumah seperti pernah mat cerita dalam N3 lepas memasak ni perlukan kreativiti walaupun pada tahap minima lagi. 1 cwn serbuk koko.

Ramai yang memanggilnya kek batik biskut marie tapi saya lebih suka menamakannya sebagai puding batik biskut marie oleh kerana cara memasaknya lebih kepada cara membuat puding dan kelembutannya pula seperti puding juga. Cara buat kek batik. Resepi Kek Batik Simple dan Sedap.

Pelbagai perasa puding biskut marie boleh dibuat. 1 cawan susu segar susu cair. Masak kesemua bahan guna api perlahan je.

Nak rase cokelat yg kuatgune 1 cwn koko12 cwn milonak rase yg agak mildgune 1cwn milo12 cwn koko. Anda pasti boleh buat sendiri di rumah kerana cara-caranya tak susah mana pun dan yang paling best sedap sangat kek coklat ni. 12 bungkus agar agar bubuk warna putih larutkan dengan sedikit air.

Serbuk agar-agar 10gm saya guna cap bunga raya 2 12 cawan air. Gaulkan biskut marie sedikit demi sedikit supaya senang nak sebati. 34 cwn gula milo dan koko tu terpulang pd citarasa.

Setelah sebati pasang api semula. Memang sedap pencuci mulut ni. Jika nak hasil kek batik cantik biskut lembut macam kek dan rasa mewah coklat boleh ikut resipi dan juga tip dikongsi oleh peniaga kek batik Tuan Adriana Arissa.

Nak buat kek bukan la senang banyak teknik kena tahu supaya kek tidak mendap atau tak menjadi nanti. Kek batik ni salah satu kek yang tersangat senang untuk dibuat dan tidak perlu risau. Panaskan kuali dan masukkan mentega dalamnya sehingga mencair.

Tunggu sekejap 2-3 minit sehingga biskut lembut sikit baru tuang dalam loyang. Resepi kali ni seakan kek batik tapi bukan ye. 600g biskut Marie patahkan 200g butter 1 cawan milo 1 cawan susu pekat.

1Alaskan loyang dengan plastik biarkan plastik melebihi loyang supaya senang nak keluarkan kek bila dah sejuk. Resipi mat ambik dari blog kak ummi kuantan yang comel tu di sini. Kemudian masukkan susu sedikit secara berselang-seli dengan air.

Sebenarnya nak buat dah lama tapi di sebabkan. RESIPI PUDING BISKUT MARIE Bahan-bahan. 120gm butter nak guna marjerin pun boleh 3 sb serbuk koko.

Cairkan terlebih dahulu buttercup. Masukkan serbuk milo dan susu pekat. Tengok gambar pun dah tau sedap.

Minggu lalu Ida buat kek batik tapi ada terfikir juga dari mana datangnya nama kek batik tapi apa pun pun kek Batik adalah antara kek yang paling senang unt. KEK BATIK BISKUT MARIE. Masukkan milo serbuk koko dan telur.

Kalau penjual kek batik nak tukar resepi bolehlah mencuba resepi ni. Kemudian kacau sehingga sebati terutamanya telur. Bahan yang diperlukan juga mudah diperolehi dan tak renyah membuatnya.

Ada je kek yang mudah dibuat iaitu kek batik tak perlu nak risau pasal teknik bagaiKali ini kami nak kongsikan Resepi Kek Batik Biskut Marie yang mudah sangat untuk dibuat. Berbalik pada resipi kek batik biskut marie ni. Nampak ada kelainan sikit.

Kek batik milo ini dibuat mengikut kreativiti pemilik resepi ini yang mana beliau menyatakan guna topping dengan Choc Ganache dan paling sedap sehingga terasa coklatnya. Jom kita ikuti resepi puding biskut marie yang nampak macam kek batik tapi tekstur puding. Cara Buat Kek Batik Melting Biskut Lembut Macam Kek.

Kemudian masukkan biskut marie dan gaul rata. Kalau boleh guna coklat berkualiti tinggi supaya rasa kek batik lebih sedap. Cairkan butter alam kuali dengan mengggunakan api kecil.

Terus tuang atas permukaan kek batik tadi. Sediakan kuali sesuai sebaiknya non stick pan.


Pin On Lovely Cakes Collection


Pin On Desserts


Pin On Cooking


Pin On Recipes

Comments

Popular posts from this blog

Perempuan Buka Baju

Harga Kek Cheese Leleh

Doa Terang Hati Untuk Peperiksaan